Smartlog v3 » Mit forsøg med pni-t » SSRI, 5htp og tryptofan
Opret egen blog | Næste blog »

Mit forsøg med pni-t

En beskrivelse af mit forsøg på pni-t behandling

SSRI, 5htp og tryptofan

29. Oct 2011 01:29, Gala

Pt. tager jeg præparater, som direkte påvirker signalstofferne i mit centralnervesystem. Således SSRI-produkt, som fremtvinger dannelsen af serotonin i synapsen, et SNRI-produkt som gør det samme med noradrenalin, karbacholin som opfører sig som acetylcholin osv.

På sigt er hensigten at min krop (igen) skal blive i stand selv at danne signalsubstanserne, og at jeg skal kunne nøjes med at fodre den med essentielle aminosyrer og andet på byggestensniveau.

Et skridt på den vej er, at jeg har reduceret mit indtag af fluoxetin, som er et SSRI, fra 20 mg til 15 mg. I stedet vil jeg sætte tryptofan. Tryptofan kan omdannes til 5htp (5 hydroxytryptofan), som bliver omdannet til serotonin. Bruger man 5htp som serotoninstøtte er resultatet næsten givet på forhånd, idet 5htp ikke kan omdannes til andre stoffer end serotonin.

Bruger man derimod tryptofan er resultatet ikke nær så sikkert, for hvis kroppen er stresset, vil den benytte tryptofan til at danne N3 til brug for cellernes energitilvirkning. Dette er grunden til, at kroppen har sværere ved at opretholde serotoninniveauet under vedvarende stress - grundstofferne bliver simpelthen brugt til andre, og i situationen mere presserende, funktioner.

Skulle jeg mere direkte substituere de 5 mg fluoxetin, jeg nu kommer til at mangle i min daglige balance, burde jeg derfor bruge 5htp. 

Nu har jeg imidlertid valgt at forsøge mig med den mest naturlige vej, og erstatter med 500 mg tryptofan (oveni de 500 mg, jeg allerede tager). Det virker ikke nær så hurtigt, som 5htp ville gøre, men bliver interessant at observere - især da der bliver kvitteret direkte for nedgangen i fluoxetin med øgede føleforstyrrelser i fødder og ansigt, så jeg har yderst målbare fixpunkter at holde mig til.

Kommentarer

 1. Josefine christensen
  5. Nov 2012 22:31
  1

  Hej
  Skal til at købe tryptofan, men kan ikke finde nogen med erfaring eller snak om dgl dosis.
  Må jeg skrive eller ringe til dig.
  Mvh

Tags